Svetovanje po telefonu

Brezplačno usposabljanje za svetovanje po telefonu

Psihološka svetovalnica v sodelovanju s SFU Ljubljana ponuja študentom psihologije in psihoterapije priložnost prostovoljnega dela na področju svetovanja po telefonu.

Z namenom, da bi že med študijem pridobivali izkušnje in razvijali čut za sočloveka vas vabimo k sodelovanju študente omenjenih dveh smeri, ki vas tovrstno delo zanima in bi z veseljem prisostvovali k dobrobiti slovenske družbe.

Ljudje se pogosto znajdemo v situaciji, ki od nas zahteva spremembo. Spremembe so del življenja, ki nas v določenem obdobju presegajo, obenem pa omogočajo razvoj in rast. Pogosto pa ravno taka obdobja in situacije v nas povzročijo stisko in doživljanje velike skrbi, nemoči in na splošno pretiranega stresa. Stiska se lahko še poveča, če pravočasno ne poiščemo ustrezne podpore. Pogosto pomaga, da se o njej pogovorimo s svojci, partnerjem ali prijatelji, včasih pa se je dobro obrniti na strokovno pomoč. Ta korak zahteva veliko poguma in iskrenosti, a le aktiven pristop k stiski pripomore k razbremenitvi le-te.

Telefon v čustveni stiski »Prisluhnem ti« bo namenjen vsem: otrokom, mladostnikom, študentom, odraslim posameznikom in starejšim. Vsi sodelujoči boste za tovrstno prostovoljno delo ustrezno usposobljeni. Vključeni boste v reden proces supervizije s strani psihologov in psihoterapevtov, kar vam bo omogočilo strokovni in osebnostni razvoj ter razbremenitev določenih vsebin.

Pogoj za sodelovanje:

  • Ste 3. letnik ali absolvent dodiplomskega programa (Bio)Psihologije ali Psihoterapije
  • Ste 1. ali 2. letnik ali absolvent podiplomskega programa Psihologije, Uporabne psihologije ali Psihoterapije
  • Ste 2. letnik ali absolvent programa Zakonski in družinski študiji
  • Motivacijsko pismo (300 besed) in prijava
  • Uvodni pogovor (online)
  • Obvezna udeležba na usposabljanju (17:00 – 20:15; 14.4., 21.4., 5.5., 12.5., 19.5., 26.5, 2.6., 9.6.2021)
  • Na podlagi pogovora po zaključenem usposabljanju sklenjen dogovor za prostovoljno delo (1 leto; oktober 2021 – oktober 2022).

Kandidate bomo izbrali glede na število prijav, motivacijsko pismo in uvodni pogovor.

Število mest je omejeno.

PRIJAVA na usposabljanje za prostovoljno delo: Elektronska prijavnica (do vključno 5.4.2021)

Izvajalci strokovnega usposabljanja: Kogovšek Brane, prof. defektologije, psihoterapevt, supervizor, mag. Miran Možina, dr.med.spec. psihiater, psihoterapevt in supervizor, doc. dr. Anja Štrukelj Kozina, integrativna psihoterapevtka, supervizorka, izr. prof. dr. Katarina Lia Kompan Erzar, zakonska in družinska terapevtka, supervizorka, doc. dr. Andreja Poljanec, spec. zakonske in družinske terapije, supervizorka, asist. Polona Greif, uni. soc. ped. in zakonska in družinska terapevtka, supervizorka, Mia Roje Đapič, mag.psih.

Zaupnost podatkov:
Podatkov iz prijave ne bomo posredovali tretjim osebam brez predhodne pridobitve pisnega soglasja
posameznika. Podatke bomo uporabljali le v namen obveščanja o naših aktivnostih. Na vašo zahtevo
bomo podatke spremenili ali zbrisali.

Lokacija: V primeru izboljšanja epidemiološke slike in sproščanja ukrepov v zvezi s Covid-19, bodo nadaljnja izobraževanja izvedena v živo na SFU Ljubljana na naslovu Trubarjeva 65, 1000 Ljubljana. Za udeležence, ki bodo predavanja, kljub sproščanju ukrepov želeli spremljati preko spleta, bomo omogočili prenos v živo.

Vabljeni k prijavi!